We maken kennis met

Trek met geocaching de natuur in. Maar wat is dat nu net? Geocaching is een buitensport waarbij je een gps of smartphone nodig hebt om een cache (de verstopplaats) te vinden.

Mensen verstoppen ergens een doos, dit kan klein of groot zijn, met daarin een logboek en soms zelfs een aantal voorwerpen. Met de coördinaten die je kan terugvinden op geocaching.com kan je op zoek gaan met je gsm of gps naar deze caches.

De grootste troeven

Originele plaatsen

De personen die deze schat verstoppen laten je inzoomen op mooie plaatsen, knappe bezienswaardigheden, gezellige weggetjes, etc. Plaatsen waar u anders nooit zou komen. Vergeet niet als je de cache gevonden hebt, deze terug op exact dezelfde plaats te leggen, zo kunnen andere geocachers daar ook van genieten.

Cache In Trash Out

Dit is een initiatief van Groundspeak (de organisatoren van Geocaching). Het initiatief zet cachers aan om ook het afval op te ruimen dat je tegenkomt tijdens je zoektocht. Zo kan iedereen genieten van een leuke zoektocht én een propere natuur. Twee vliegen in ene klap dus!

Spanning

Het is de bedoeling dat omstaanders niet door hebben wat jullie aan het doen zijn. Het kan immers zijn dat er andere geocachers stiekem meekijken en zo meegenieten van jullie “winst”.

Meer info

Locatie

Enkele sfeerbeelden

© Copyright beeldmateriaal: – Geocaching.com – Groundspeak & Peer Brok

even wat reclame